Workshop gezichtsmasker met zeesla
Zeesla (Ulva lactuca): een rijkelijk aanwezig groenwier in de Waddenzee en het wad met waanzinnige gezonde eigenschappen voor de huid en de interne mens. Een nog tamelijk onbekend superfood, dat we onbewust vaak dagelijks gebruiken. Zeewier in producten zijn herkenbaar aan de E-nummers 400 t/m 407. In de huidverzorging stimuleert het de vorming en het herstel van collageen en verhoogt daarmee de vitaliteit. Zeewier heeft hydraterende, voedende en verjongende eigenschappen. Het werkt bijvoorbeeld ook goed bij (zonne-)brandwonden.
Zeesla is in gedroogde vorm gemakkelijk te gebruiken in een zelfgemaakt hydraterend gezichtsmasker.
Deze workshop starten we bij het wad (locatie wordt nader bekend gemaakt). Je krijgt hier uitleg over de dynamiek van de wadden en de kwelders. We onderzoeken welke vegetatie er groeit en welke dieren er voorkomen. We zoeken zeesla en nemen een kleine hoeveelheid mee terug.
Daarna krijgt je korte uitleg over:
- aromatherapie;
- de eigenschappen van de gebruikte plantaardige oliën;
- de eigenschappen van zeesla;
- het werken met aloë vera;
- de eigenschappen van de gebruikte etherische oliën en eventuele contra-indicaties.
Daarna ga je lekker zelf aan de slag en neem je je zelfgemaakte gezichtsmasker mee naar huis.
Workshop
Tijd: van 10:00 tot circa 12:30 uur
Kosten: € 19,50
Inclusief: zelfgemaakt gezichtsmasker, koffie en/of thee met een heerlijke, plantaardige lekkernij op basis van zeewier.