Werelderfgoed Waddenzee: (misschien wel) het mooiste en meest dynamische natuurgebied van Nederland!

Elk jaar, elke maand, elke dag, ja zelfs elk uur weer een nieuwe verrassing! Met de prachtige zee, de indrukwekkende getijden, de menderende geulen, de kleuurijke kwelder en het steeds veranderende wad onder een imposante wolkenlucht.

We verzorgen arrangementen met en zonder overnachtingen. Bij het uitgebreide arrangement is een overnachting in onze B&B De Sokkeraai inbegrepen. Hier kun je genieten van de rust en de natuur. Inclusief sauna en en eventueel gebruik van de hottub. Kijk hier voor meer informatie over De Sokkeraai. Eventueel zijn meerdere nachten bij te boeken.

 

Inhoud workshop

We beginnen met een korte toelichting op het programma, een stukje geschiedenis en nadere informatie over de Waddenzee en de kwelders.

Daarna gaan we lekker de kwelder in en (afhankelijk van het weer en het getij) een klein stukje het wad op. We verzamelen met respect voor de natuur zeesla en andere flora. Ik vertel je over De Waddenzee en het unieke van het gebied, over de flora en de fauna. Je krijgt alle tijd om te genieten van de rust, de ruimte, de vogels en het water.

Met de meegenomen planten maken we onder andere een gezichtsmasker en een antimuggenolie. We eten zeekraal, soep en andere lekkernijen voor de lunch, puur plantaardig.

 

Wat is handig om mee te nemen?

In de kwelder en op het wad kan het soms (sterk) waaien. Ook kun je enigszins nat worden (als je het wad niet op wilt, kan dat natuurlijk ook). Daarom is het aan te bevelen om warme bovenkleding in laagjes te dragen en een regenjas. Verder is een korte of kniebroek handig en stevige schoenen met veters, die nat en vies mogen worden. Een rugtas met wat drinken en eten en eventueel een hoedje tegen de zon zijn geen overbodige luxe. En bij terugkomst een handdoek en een stel droge kleren.

 

Data workshops en arrangementen

Op de kwelder en het wad zijn we afhankelijk van het  weer, het getij en het broedseizoen. 

Binnenkort zijn de data bekend. Hou de agenda in de gaten!