Wat kun je doen en leren bij Het krasse kruid?

Bij het Krasse kruid kun je je inschrijven voor diverse workshops en/of arrangementen. Bijvoorbeeld voor een kwelderwandeling of waarbij je vanuit je kano de kruiden in de omgeving kunt verkennen onder leiding van een ervaren gids. Ook kun je je aanmelden voor een bezoek aan de Fledderplantage, die zich bevindt achter de praktijk. De eigenaren vertellen je op inspirerende wijze over het verbouwen en verwerken van de producten van ondermeer vlierbes, duindoorn, appelbes en nog veel meer!

We gaan de natuur in en verzamelen kruiden met respect voor de natuur. Hiermee gaan we zelf zalven en crèmes maken of kruidige oliën samenstellen. En nog vééél meer!

Uiteraard krijg je ook informatie over de geneeskrachtige werking van kruiden, plantaardige en etherische oliën of bloemenwaters.

Dus maak zelf een kruidige haarspoeling of een verkwikkende zalf voor vermoeide voeten. Massageolie, badzout, zeewiermasker of zonnebrandcrème.

We gaan veel op pad, de natuur in. We verzamelen kruiden in de tuin en de omgeving, we brengen een bezoek aan de Fledderplantage of we gaan naar het wad.

 

Leerzaam, actief, gezellig en vooral leuk! Voor elk wat wils, van jong tot oud.